Wednesday, February 24, 2010

MENGAPA HADI, ANWAR DAN PENGIKUT MEREKA JATUH KAFIR

"The most beautiful names belong to God, so call on Him thereby. (7:180)"

ALLAH S.W.T DAN RASULNYA S.A.W TELAH MENGSABITKAN BAGINYA BEBERAPA NAMA (ASMA’) DAN SIFAT, DISAMPING MENAFIKANNYA BEBERAPA SIFAT. MAKA SESIAPA YANG MENAFIKAN ATAU MENGURANGKAN APA YANG DISABITKAN OLEH ALLAH SWT ATAU YANG DINYATAKKAN RASULNYA MAKA IA MENJADI KAFIR
BEGITU JUGA ORANG-ORANG YANG MENGSABITKAN BAGI ALLAH SWT APA YANG DINAFIKAN OLEH RASULNYA S.A.W.

KAFIR ITU IALAH MENETAPKAN MANA-MANA SIFAT KEKURANGAN ATAU SIFAT YANG MUSTAHIL BAGI ALLAH S.W.T SEDANGKAN ALLAH S.W.T DAN RASULNYA MENAFIKAN SIFAT ITU SEPERTI MENYATAKAN BAHAWA ALLAH SWT ITU MEMPUNYAI ANAK, ISTERI ATAU SEKUTU..............."
SUMBER: "MUQADIMMAH AQIDAH MUSLIMIN" OLEH HADI AWANG, GG EDAR, 1989. (M/S 79)

PERHATIKAN DENGAN TELITI NUKILAN ABDUL HADI AWANG VERSI 1989 DIATAS. APA YANG DAPAT DISIMPULKAN:

A. KAFIR SESEORANG ITU JIKA IA MENGSABITKAN BAGI ALLAH SWT APA YANG DINAFIKAN OLEH ALLAH DAN RASULNYA S.A.W.

RENUNGAN: BUKANKAH PERISTIWA MUBAHALAH YANG SAYA NUKILKAN SEMALAM MENGISTIBATKAN BAHAWA ALLAH DAN RASULULLAH (SAW) TELAH MENAFIKAN SIFAT JIJIK YANG DIJAJA KRISTIAN NAJRAN BERHUBUNG DENGAN KEESAAN ALLAH AZZA WA JALLA.

NAH GAMPLANG SUDAH, HADI AWANG VERSI 2010, DENGAN MEMBOLEHKAN PIHAK KRISTIAN KATHOLIK LAKNATULLAH MENGGUNAKAN ASMA "ALLAH" SEKALIGUS MENGAITKAN KALIMAH MAHA SUCI ITU DENGAN AKIDAH SYIRIK MEREKA, TELAH JATUH MURTAD KERANA MELAKUKAN DOSA SYIRIK. BEGITU JUGA DENGAN ANWAR IBRAHIM, KHALID SAMAD, DZULKEFLY AHMAD, MOHD ASRI ZAINAL ABIDIN DAN SEANGKATAN DENGAN MEREKA. PENDEK KATA, MEREKA KAFIR BERDASARKAN KETETAPAN HADI AWANG VERSI 1989.

DAN KEKAFIRAN MEREKA JELAS TERSERLAH APABILA PERSETUJUAN PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH OLEH KATHOLIK LAKNATULLAH JELAS MERUPAKAN PENETAPAN SIFAT KEKURANGAN ATAU MUSTAHIL BAGI ALLAH SWT YANG IMPLIKASINYA DIPERJELASKAN OLEH NUKILAN INI:

KAFIR ITU IALAH MENETAPKAN MANA-MANA SIFAT KEKURANGAN ATAU SIFAT YANG MUSTAHIL BAGI ALLAH S.W.T SEDANGKAN ALLAH S.W.T DAN RASULNYA MENAFIKAN SIFAT ITU SEPERTI MENYATAKAN BAHAWA ALLAH SWT ITU MEMPUNYAI ANAK, ISTERI ATAU SEKUTU..............."
SUMBER: "MUQADIMMAH AQIDAH MUSLIMIN" OLEH HADI AWANG, GG EDAR, 1989. (M/S 79)

SEMOGA KAMI DILINDUNGI ALLAH AZZA WA JALLA MELALUI BELAS KASIHANNYA DAN RAHMATNYA DARI TERJEBAK KEDALAM KANCAH KEHANCURAN YANG SAMA.

YA ALLAH, SESUNGGUHNYA AKU MENGHARAP DAN BERSERAH PADAMU, YA ALLAH, BAHAWA HIDUP DAN MATIKU DALAM NAUNGAN ADDEENMU. YA ALLAH AKU MOHON ENGKAU MENGASIHANI DIRI, KELUARGA DAN SEMUA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT LAIN DAN BERILAH KAMI NAUNGAN MU YANG MAHA AGUNG LAGI MAHA PERKASA DI MASYAR NANTI. AMIN

2 comments:

Anonymous said...

Engkau babi, pencacai UMNO, malaun sial. Engkau berani keluarkan kata2 dusta demi sesuap nasi,keparat!. Ilmu kau baru sejengkal dah berani hukum orang, Kau ingat kau bagus sangat. Baik kau muhassabah diri dari buang masa kat blog engkau yang usang ini. Hits ciput, perangai setan.

Hidup DSAI! Hidup TG Nik Aziz! Hidup TG Hadi Awang!


Penyokong Setia PAS

mae said...

Orang PAS memang suka merendah-rendahkan ilmu orang lain, suka gunakan "ilmu kau baru sejengkal" apabila sudah tidak ada ilmu untuk berbahas.

Saya setuju dengan pendedahan Tuan bahawa membenarkan penggunaan Allah yang bermaksud syirik adalah membawa kekafiran.